Persilja on ihanan raikasta, aromaattisen mausteista ja siinä on kevyt karvas vivahde. Persiljaa käytetään usein vain ruoan viimeistelyyn koristeena. Se on monikäyttöinen, erityisesti kotimaisessa ja ranskalaisessa keittiössä.
Persiljan aromi hurmaa raikkaalla yrttikimpulla, jossa on mausteinen, muskottipähkinämäinen vivahde. Lehdet ja varret sisältävät jopa enemmän C-vitamiinia kuin sitrushedelmät. Taboulé idästä, provencelainen pistou, frankfurtilaiset vihreät kastikkeet – entisestä yksinkertaisesta keittovihanneksesta on kehittynyt kansainvälisesti suosittu mauste.
Persilja antaa lähes kaikille suolaisille ruoille tasapainoisen perusmaun. Kylmät ruoat, kuten salaatti, munat, raaka kasvisruoka ja dippikastikkeet, jotka perustuvat raejuustoon, tuorejuustoon tai jogurttiin, saavat persiljasta mausteisen-raikkaan viimeistelyn. Mutta myös lämpimät ruoat, kuten vaaleat kastikkeet, kalat, siipikarja ja paistitäytteet antavat.